Nieuws

Projecten Kunstendecreet, de andere vraag van 1 miljoen

Bij de recente begrotingsbesprekingen is minister van Cultuur Sven Gatz erin geslaagd bijna één miljoen euro extra middelen te verkrijgen voor de projectwerking in het kader van het Kunstendecreet. Daardoor kunnen in de verdeling van de derde projectenronde meer beurzen en projecten betoelaagd worden dan eerst vooropgesteld. Ook voor 2018 voorziet de minister in één miljoen euro meer.

Lees meer

RVA schaft het statuut af: 'winter is coming'

RVA maakt het vanaf heden zo goed als onmogelijk om voor kunstenaars nog het 'statuut' te bewijzen. De winter staat duidelijk voor de deur. RVA heeft een nieuwe interpretatienota gebraakt over het zogenaamde 'statuut', de regels voor kunstenaars in de werkloosheidsreglementering. Zeer opvallend en negatief voor àlle kunstenaars is de nog striktere interpretatie over taakloon.

Lees meer

Rest assured

Wie aangesloten is bij ArtistsUnited, kan bij Vanbreda Risk & Benefits terecht voor een vrijblijvende audit en onafhankelijk advies. Naast de klassieke aansprakelijkheids- of ongevallenverzekering krijgt u toegang tot een totaalpakket afgestemd op uw specifieke noden (events, instrumenten, vrijwilligers, BA, ...)

Lees meer

Notesupply

Een nieuw initiatief in de sector voor musici en bedrijven. Het doel is om muzikanten extra concerten te bieden en de klanten een origineel aanbod te geven.

Lees meer

Jo Libeer doet het weer

Jo Libeer doet het weer. "The old world is dying, the new world struggles to be born, now is the time of monsters." Zo begon Jo Libeer zijn lezing over de sector met een citaat van een Italiaanse communist. Al wilde hij eerst niet komen, wegens de eerdere controverse. Enkele jaren geleden joeg Jo Libeer nog de cultuursector in de gordijnen door te stellen dat je zonder subsidies toch ook cultuur hebt. Wat leerden we? "Ban de walking diners, ga naar de CEO op zoek die wil praten over inhoud en engagement, ze zijn er." En vele andere zaken, lees verder!

Lees meer

l’Opéra Royal de Wallonie, organisait un Concours international de Chefs d’Orchestre d’Opéra, une première mondial.

Lees meer

Sabam + Smartphone = 443 euro boete

Sabam + smartphone = 443 euro boete: Wereldvreemd of dankuwel Sabam? Ja, het is wéér geen grap over Sabam: Bij een routinecontrole in verband met wachtmuziek bij het doorschakelen van telefoons, merkte een snuggere controleur op dat iemand van het bedrijf achter het loket naar klassieke muziek aan het luisteren was op haar GSM. Omdat de muziek hoorbaar was, kreeg ....

Lees meer

We schreven eerder dat de regering Michel een oplossing zocht voor het feit dat een werkloze meer pensioenrechten kan opbouwen dan wie werkt. De regering besliste nu dat werklozen inderdaad minder zullen opbouwen na 1 jaar werkloosheid. Verworven rechten blijven wel behouden. Er wordt nu ook een uitzondering gemaakt voor alle 50-plussers. En ook het minimumpensioen stijgt.

Lees meer

Statuut in de WKL, do's en don'ts

Je zit deels zelf aan het stuur, JIJ bent de COPILOOT van je traject :-) En laat niemand je iets anders wijsmaken.

Lees meer

Gatz verdeelt projectsubsidies derde ronde Kunstendecreet

Kunstenaars aller landen of toch minstens Vlaanderen, verenigt u en... jubbelt of klaagt?? Oordeel vooral zelf op basis van de feiten: Minister van Cultuur Sven Gatz heeft de projectsubsidies voor de derde ronde van 2017 verdeeld. Voor deze laatste ronde werden er 296 aanvragen ingediend, waarvan 78 beurzen of projecten uiteindelijk ondersteund worden voor een totaal bedrag van 1.917.972 euro.

Lees meer

Pagina's

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik ons supportsysteem via support@artistsunited.be
Ons support ticketing systeem zorgt ervoor dat je binnen de 24u (werkdagen) een antwoord krijgt.