Nieuws

De sector waaronder het platform "State of the Arts" samen met vele organisaties zoals Galm, De Muziekmakers, Acteursgilde, Artists United enz roepen op om te protesteren op donderdag 28 november 2019 aan het Vlaams Parlement. Om 11 uur vindt er een discussie plaats over de besparingsplannen van Cultuurminster Jan Jambon in de Commissie Cultuur. Dit is het laatste moment waarop er nog protest kan aangetekend worden voor 19 december, wanneer het parlement de begroting van de beleidsnota van Cultuur 2019-2024 van Jan Jambon mogelijk definitief zal goedkeuren. Jan Jambon wil in de uitgavenbegroting van 2020 60% besparen op projectsubsidies, de achillespees van de culturele sector, 6% bij organisaties en 3% bij de grote instellingen. Dit zal enorm grote gevolgen hebben voor alle kunsten. Zonder kunstenaars geen kunst! Ben je niet akkoord met de aangekondigde besparingen, kom dan mee betogen aan de ingang van het parlement met de sector. Kunstenaars zijn solidair, solidariteit met kunstenaars!

Lees meer

Please, teken de petitie. Omdat onze kunsten internationaal vermaard zijn. Omdat dat ons trots maakt. Omdat onze kunstenaars noodzakelijke verhalen vertellen over wie we zijn. Omdat die verhalen ons houvast geven, of ons uitdagen. Omdat onze kunsten diep verweven zijn met onze cultuur. Omdat de creatieve sectoren werk geven aan 171.265 mensen die samen voor 12,5 miljard euro aan toegevoegde waarde creëren. Omdat die sector het beter doet dan bijv de chemie- of autoindustrie.

Lees meer

Waar is die kaas? Ze is heel dun geworden, die cultuurkaas. Er is al lang geen smeuïge roomkaas meer te vinden in onze sector na alle voorgaande besparingen!

Lees meer

Dom Pérignon krijgt 'kurkje' van eigen deeg en verliest zaak over artistieke vrijheid tegen kunstenaar.

Lees meer

After a career spanning more than 30 years Concert and public defense bij Korneel Le Compte of his Phd: Building bridges between, amongst others, the Wiener Violone from Mozart’s time and the catastrophe of Fukushima in 2011

Lees meer

VZW begunstigden, nog gedoogbeleid tot eind december

Wegens de vaststelling dat heel wat bedrijven en VZW's nog niet in regel zijn, zal de FOD Financiën nu een gedoogbeleid voeren tot einde december. Tot dan worden er geen sancties opgelegd. Dus indien je nog niet in orde bent, doe het NU.

Lees meer

Kunstenaarskaart niet gelijk aan visum!

La carte d'artiste n'est pas la même chose que le visa d'artiste

Lees meer

Pleyel piano zoekt warme handen

Prachtige Pleyel vleugelpiano te koop of te huur.Pleyel nummer 221070Beschrijving vermeldt o.a. "Het instrument is in goede bespeelbare conditie. Besnaring, kammen, klankbodem en hamerkoppen vertonen geen gebreken".

Lees meer

VZW? Vergeet niet de begunstigden te registreren!

Binnenkort gaat de verplichting van kracht dat elk bedrijf en ook elke vzw haar uiteindelijke begunstigden moet registreren via een zogenaamd UBO (Ultimate Beneficial Owners) aangifte. Het doel hiervan is anti-witwas en, het sneller opsporen van terroristen. Doorgaans zijn kunstenaars die een vzw oprichten geen terroristen en lijkt het voor een vzw wat vreemd om een UBO in te dienen, maar

Lees meer

When hiring a musician ..

When you hire a musician, singer, dancer, .. what do you think you pay for?

Lees meer

Pagina's

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.