Nieuws

Waar is die kaas? Ze is heel dun geworden, die cultuurkaas. Er is al lang geen smeuïge roomkaas meer te vinden in onze sector na alle voorgaande besparingen!

Lees meer

Dom Pérignon krijgt 'kurkje' van eigen deeg en verliest zaak over artistieke vrijheid tegen kunstenaar.

Lees meer

After a career spanning more than 30 years Concert and public defense bij Korneel Le Compte of his Phd: Building bridges between, amongst others, the Wiener Violone from Mozart’s time and the catastrophe of Fukushima in 2011

Lees meer

VZW begunstigden, nog gedoogbeleid tot eind december

Wegens de vaststelling dat heel wat bedrijven en VZW's nog niet in regel zijn, zal de FOD Financiën nu een gedoogbeleid voeren tot einde december. Tot dan worden er geen sancties opgelegd. Dus indien je nog niet in orde bent, doe het NU.

Lees meer

Kunstenaarskaart niet gelijk aan visum!

La carte d'artiste n'est pas la même chose que le visa d'artiste

Lees meer

Pleyel piano zoekt warme handen

Prachtige Pleyel vleugelpiano te koop of te huur.Pleyel nummer 221070Beschrijving vermeldt o.a. "Het instrument is in goede bespeelbare conditie. Besnaring, kammen, klankbodem en hamerkoppen vertonen geen gebreken".

Lees meer

VZW? Vergeet niet de begunstigden te registreren!

Binnenkort gaat de verplichting van kracht dat elk bedrijf en ook elke vzw haar uiteindelijke begunstigden moet registreren via een zogenaamd UBO (Ultimate Beneficial Owners) aangifte. Het doel hiervan is anti-witwas en, het sneller opsporen van terroristen. Doorgaans zijn kunstenaars die een vzw oprichten geen terroristen en lijkt het voor een vzw wat vreemd om een UBO in te dienen, maar

Lees meer

When hiring a musician ..

When you hire a musician, singer, dancer, .. what do you think you pay for?

Lees meer

Lid en een autoverzekering?

Wij hebben goed nieuws voor jou: MyVanbreda heeft vanaf nu een extra autoverzekeraar aan boord! Dit betekent dat je huidige autoverzekering vanaf de volgende vervaldag nog concurrentiëler kan worden. Je hoeft hiervoor vandaag zelf niets te ondernemen. Zij berekenen je autoverzekering immers elk jaar automatisch opnieuw. Heeft een van de verzekeraars een beter aanbod? Dan brengt onze partner je hiervan 4 maanden voor de vervaldag op de hoogte. Je hebt dan ruim de tijd om volledig online een nieuwe verzekering af te sluiten. Handig, toch? En de verzekering is reeds tot 40% goedkoper: verzekeringen-voor-de-creatieve-sector

Lees meer

Hoeveel moet ik factureren als zelfstandige?

Hoeveel te factureren als zelfstandige is een vaak gehoorde vraag. De vraag is belangrijk: We stellen vast dat ook gesubsidieerde instellingen, zelfstandigen soms minder betalen dan loontrekkenden ondanks hier een richtlijn over bestaat.

Lees meer

Pagina's

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.