Grote foto 1

ArtistsUnited

advies, professionele diensten & belangenverdediging in de artistieke & creatieve sector

met hart en ziel voor de kunstensector

 

Over ArtistsUnited

ArtistsUnited is een belangenverdediger én adviesverlener voor iedereen die werkt of tewerkstelt in theater, dans, beeldende kunst, televisie, film, literatuur en muziek. Van Statuut van de kunstenaar tot advies over je contracten, auteursrechten, onderhandelingen. Met hart en ziel voor de kunstensector! 

Belangen verdedigen

Onafhankelijk belangen verdedigen voor de artistieke en creatieve sector. Artistsunited verdedigt en ondersteunt freelancers, creatieven, kunstenaars en technici in de artistieke & creatieve sector. ArtistsUnited biedt individuen en organisaties belangenverdediging, hulp en advies. Voor individuen én organisaties. Advies met een één-op-één adviesverlener online maar ook op afspraak. ArtistsUnited biedt hulp bij uw kunstenaarsstatuut/werkloosheidsdossier.

FAQ & Adviesvragen

FAQ/Adviesvragen pagina met zoekfuncties. Info o.a. over het kunstenaarsstatuut. Leden hebben toegang tot alle FAQs.
Advies met een één-op-één adviesverlener online maar ook op afspraak.
Ons support systeem zorgt ervoor dat je binnen de 24u (werkdagen) een antwoord krijgt. 
​Voor de freelancer, werknemer of zelfstandige advies over het statuut van de kunstenaar en werkloosheid, auteursrechten, loon, overeenkomsten, uitkeringsaanvraag, RVA-VDAB dossier.

Verzekeringen

Verzekeringen voor de creatieve sector. Schadegevallen meestal binnen 1 maand afgehandeld. Totaalpakket mogelijk op jouw maat (vzw, organisatie of individu). Gratis doorlichting, realiseer je structurele besparing! Bij instrumentenverzekering tot 25.000 euro geen attest nodig. Plus nu ook via MyVanbreda tot 40% besparen op je privé verzekeringen :-)
-> Klik word-nu-lid en geniet van de voordelen! Of ga naar je dashboard indien je al een account aanmaakte

Paypro Services

PayproServices.be biedt je advies en oplossingen voor SBK-interim of artikel 1bis contracten. 
Zowel voor individuen, organisaties en VZW's. Interessante marktprijzen, vraag een concrete berekening, klik info@payproservices.be
Jij bent de copiloot van je traject, kies de oplossing die het beste aansluit bij wat je wil en je te bereiken doel. Je kan zelf online je opdracht invoeren via het paypro/form

FAQ & Adviesvragen

U kan op basis van uitgebreide zoekfuncties de FAQ doorzoeken.
Bepaalde items zijn publiek toegankelijk, andere FAQs zijn enkel voor leden beschikbaar. 
Leden hebben de mogelijkheid om persoonlijk adviesvragen te stellen. Gebruik voor al uw vragen support@artistsunited.be 

Statuut - werkloosheid

Wij bieden u hulp met uw werkloosheidsdossier en 'statuut van de kunstenaar'. Zo helpen wij u met uw aanvraag van uw uitkeringsaanvraag, neutralisatieregel (voordeelregel), berekening van de cumulregel, hulp met vragen over RVA en VDAB, C3 artiest, enz.