hart voor kunstenaars

Hart voor Kunstenaars - Solidariteitsactie ter ondersteuning van de Belgische culturele scene

Als u ook vindt dat cultuur essentieel is, handel dan nu! Doneer! Het stelt artiesten in staat ons morgen te verbazen, met theater, opera, muziek, humor. Wees een artiest van het hart, doe een gift via het gingo.community-platform

Unions des Artistes du Spectacle absl en Artists united vzw bundelen hun krachten en lanceren een nationale crowdgiving campagne op www.gingo.community om financiële hulp te bieden aan kunstenaars en cultuurmakers.
Sinds maart hebben Union des Artistes en Artistes United reeds meer dan 300 kunstenaars geholpen met hun dagelijkse beslommeringen én hun artistieke projecten.
De nieuwe crowdgiving campagne haalde ondertussen reeds 50% op van het beoogde doel van 100.000 euro. Dat betekent dat opnieuw honderden kunstenaars zullen kunnen geholpen worden. Help het doel te bereiken!

"Een streepje muziek, een boek, een film, een zin uit een gedicht begeleiden en troosten je elke dag, zeker nu. Als je er morgen ook van wilt genieten; doe dan een gift aan het noodfonds “een Hart voor Kunstenaars” en help zo vandaag kunstenaars, zodat ze er ook morgen voor jou zijn.  Ook u verstaat de kunst een keuze van het hart te maken.”

Een aanvraag doen voor steun? Klik HIER . 
Aanvragen kunnen vanaf afloop van de campagne, 11/01/2020

Op dit moment staan ​​artiesten, zoals velen van jullie, voor grote uitdagingen. Zeker nu ze ver van u, hun publiek, verwijderd zijn.
Ze willen voor je blijven werken, jij bent degene die ze nog steeds willen verblinden en met de wereld willen verbinden.

Artists United start in samenwerking met Union des Artistes een nationale crowdgiving campagne. Laten we artiesten helpen, zodat ze ons kunnen blijven ontroeren, verbazen en de wereld in vraag kunnen stellen. Laten we het bedrag van een theater-, opera-, tentoonstelling-, of bioscoopticket aanbieden aan degenen die ons zo vaak ontroeren. Elke donatie helpt de cultuur en de artiesten te ondersteunen.

Dit fonds maakt het mogelijk om de verzekering of maandelijkse aflossing van een instrument te betalen; of evengoed energie- of internetrekeningen zodat de kunstenaar niet afgesneden wordt van de buitenwereld en hij of zij de toekomst hoopvoller tegemoet kan zien... Maar ook steun voor artistieke projecten (financiering van instrumenten, podiumprojecten, een podcast, ..). Sinds maart hebben Union des Artistes en Artistes United reeds meer dan 300 kunstenaars geholpen met hun dagelijkse beslommeringen én hun artistieke projecten. En dankzij u kunnen we dit verderzetten!...

  • Sarah, Jonas, Rogier, Evy en Maarten maken samen Ensemble Houthandel BE uit. Dankzij uw steun voor deze crowdgiving campagne zullen ze hun voorstelling ‘Weet je nog?’ kunnen blijven uitvoeren. De vijf muzikanten van het ensemble vertellen hun grote en kleine herinneringen, soms grappig of ontroerend, dan weer spannend of droevig. Cultuur en hoop voor iedereen, voor broers en zussen, ouders, grootouders en familie…
  • Het fonds zal ook het project ‘Weet ge wat het ook is? steunen. Een podcast met nieuwe & unieke verhalen, geschreven door talenten uit de theaterwereld en speciaal voor jou gebracht via deze podcast. 
  • “Ik wilde u bedanken voor het werk dat u doet ter ondersteuning van de cultuur en zij die er werken en om mij een tweede maal te kunnen helpen met dit fonds.” T. G.
  • “Ik ben erg geraakt, heel erg bedankt voor jullie steun. Zeker omdat ik hoorde dat het Festival van Luik afgelast zou worden en dat ik daarom mijn optreden in januari niet zal kunnen doen. Uw nieuws helpt me mijn hoofd boven water te houden. Ik kan ook het ziekenhuis op de hoogte brengen dat het fonds een deel van de factuur zal betalen. Duizend keer dank voor jullie hulp en veel geluk met jullie campagne.” S.E.
 

Koning Boudewijn
Het project wordt ondersteund Promethea, het Gingo Community platform voor collaboratieve filantropie en door de Koning Boudewijnstichting. Schenkingen van meer dan dan 40 € zullen dit jaar fiscaal aftrekbaar zijn met een uitzonderlijke aftrek van 60%. Een schenking van 50 € kost na aftrekbaarheid slechts 20 €, dus de prijs van een concertkaartje.

Servaas Le compte, coordinator van Artists United: “Laten we artiesten helpen, zodat ze ons kunnen blijven ontroeren, verbazen en de wereld in vraag kunnen stellen”. 
Sinds maart hebben Union des Artistes en Artistes United reeds meer dan 300 kunstenaars geholpen met hun dagelijkse beslommeringen én hun artistieke projecten. En dankzij u kunnen we dit verderzetten!  Doe een gift via deze link of gebruik de QR code hieronder : 

 


Bank Degroof Petercam zet zich in voor deze campagne om artiesten te steunen door de op Gingo ingezamelde bedragen te verdubbelen ter financiering van het fonds “EEN HART VOOR KUNSTENAARS - ARTISTES DU COEUR”.
Andere bedrijven hebben zich bij het project aangesloten en dragen financieel bij aan het succes van de campagne. Dank aan deze organisaties die zich samen met Bank Degroof Petercam inzetten voor cultuur: Ethias, de John Cockerill Foundation, Ores, Yvan Paque, VSE, AT Osborne ...

 


 

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.