het kunstwerkattest, de aanvraag en inkomsten

het kunstwerkattest, de aanvraag en inkomsten

Degene die een kunstwerkattest willen aanvragen bij de Kunstwerkcommissie, weet dat vanaf nu men de datum van aanvraag zal hanteren (en dus niet de datum van aflevering van het attest). En ook de inkomsten van 2024 zullen mee in rekening genomen worden. Het platform moet hiertoe nog aangepast worden maar je kan ze toevoegen aan je inkomsten van 2023.

De Commissie neemt de 5 jaar voorafgaand aan de aanvraag mee in rekening. Eens het platform aangepast is geweest om het huidige jaar toe te voegen, zal het automatisch de bedragen van de inkomsten van de 5 voorafgaande jaren opnemen. Dit houdt in: de bedragen van het huidige jaar + de kwartalen van de 4 voorafgaande jaren. Als dit bedrag niet voldoende zou zijn kan men manueel ook  het 5de voorafgaande jaar toevoegen, dit is nu 2019.

In afwachting dat 2024 toegevoegd wordt aan het platform, wat mogelijks nog maanden kan duren, kan je ondertussen zelf je inkomsten van 2024 handmatig toevoegen aan die van 2023!

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik info@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 4 werkdagen een antwoord.