VDAB past referteperiodes aan!

VDAB past referteperiodes aan!

VDAB nieuws over aangepaste referteperiodes
Als artiest moet je niet beschikbaar zijn voor een niet-artistieke job als je 156 dagen tewerkstelling (of een equivalent aan loon via taaklooncontracten of 1bis-contracten) kan bewijzen de afgelopen 18 maand. (156 dagen waarvan minstens 104 dagen artistieke of technisch-artistiek).

Door de coronacrisis werd de referteperiode van 18 maand tijdelijk verlengd naar 36 maand. (zie de felbevochten wet van 15 juli 2020)
VDAB BESLISTE RECENT om deze VERLENGDE REFERTEPERIODE SNELLER AF TE BOUWEN!  

Als je niet meer aan voldoende dagen komt voor een vrijstelling van beschikbaarheid, ZAL VDAB JE CONTACTEREN "om de verschillende opties te bekijken". Lees: 'Om je de job van je leven aan te bieden'...
De enige bescherming momenteel - in afwachting van het nieuwe kunstwerkersstatuut waar we as we speak hard aan werken, is dus de 156 dagen. Zie ook deze info.


Bovenstaande periodes gelden enkel voor de beschikbaarheid voor VDAB. Voor de correcte termijnen en voorwaarden ivm fixatie van je uitkering, toegang tot de voordeelregels enz is niet VDAB maar wel RVA/uitbetalingsinstelling bevoegd. 
 

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik info@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 4 werkdagen een antwoord.