Instrumentenfonds collectie en benefietconcerten

Startpagina - Cello for Charity - Steun  het instrumentenfonds - contacteer ons  


Meer nieuws over onze collectie instrumenten, onze projecten & onze benefietconcerten


De door het Instrumentenfonds in bruikleen geschonken celli in volle actie door het Opmaatorkest

 

Steun het instrumentenfonds

Ligt muziek en het steunen van beginnend muzikaal talent u na aan het hart? Bent u net zoals wij sociaal geëngageerd en wilt u een project steunen of een (beginnende) muzikant een stuk op weg helpen? Uw steun is meer dan welkom! Dit kan in de vorm van een financiële bijdrage of door een instrument te schenken of in bruikleen te geven. Elke vorm van steun wordt ten zeerste gewaardeerd! 

  • Kiest u ervoor een financiële steun te geven? Dan kunt u een bedrag overmaken op onderstaand banknummer met vermelding van  "donatie" op naam van het Instrumentenfonds: IBAN: BE85 0688 9431 8506
  • Wenst u een  instrument te doneren aan het Instrumentenfonds? Contacteer ons aub.
    (Stuur een foto van het instrument dat je wil doneren, met eventueel een omschrijving of meer info over het instrument naar  info@instrumentenfonds.be of info@artistsunited.be)
  • Sponsoring of samenwerking? Neem contact op via info@instrumentenfonds.be

Het Instrumentenfonds stelt elke steun op prijs!
Steunt u ons, dan ontvangt u indien gewenst onze nieuwsbrief, en wordt u uitgenodigd voor een concert in onze reeks jaarconcerten.


Enkele van de instrumenten in onze collectie ter uitleen
- verschillende Cello's van Sandner (SC- 4 Student)
- Hohner HF 152 vleugelpiano
- Samick Sig-50 vleugelpiano
- enz.
Voor meer nieuws over de collectie en de beschikbare instrumenten neem contact op met ons: info@instrumentenfonds.be

.

In de zomer van 2015 schonk mevrouw Lien Houwen een viooltje aan het Instrumentenfonds. Wij zullen dit instrumentje in orde zetten en ervoor zorgen dat dit een tweede leven zal krijgen. Het Instrumentenfonds dankt mevrouw Houwen hartelijk voor haar donatie.
In december 2014 kregen we van het KCB, School of Arts, Erasmushogeschool verschillende gebruikte studie buffetpiano's. Waaronder 2 Petrov, Kawai, Yamaha enz.
Het Instrumentenfonds is bijzonder blij met deze gift en dankt het Conservatorium en verantwoordelijke Luc Mathay uitdrukkelijk voor deze schenking.
PIAN'OPEN 2015 kan hier reeds een piano van gebruiken voor hun bijzonder mooie project in de zomer van 2015.
Een andere piano werd onmiddellijk in bruikleen gegeven voor iemand die zich aan de pianostudie wil zetten. 

 

OPmaatorkest celli

Overhandiging Celli opMaartorkest
Het Instrumentenfonds stelt zeven prachtige cello’s in bruikleen aan het tweedejaars opMaatorkest van het St-Eligiusinstituut. Het moment van de officiële overdracht van de instrumenten werd een gezellige babbel tussen grote en kleine mensen. Met dank aan de fotograaf van dienst: Selina De Mayer!
OpMaat won de Klara iedereen Klassiek prijs, uitgereikt op 30 januari 2016! Gefeliciteerd!

piano's

In december 2014 kregen we van het KCB, School of Arts, Erasmushogeschool verschillende gebruikte studie buffetpiano's. Waaronder Petrov, Kawai, Yamaha. Het Instrumentenfonds is bijzonder blij met deze gift. PIAN'OPEN 2015 kon hier reeds een piano van gebruiken voor hun bijzonder mooie project in de zomer van 2015.

Andere piano's worden in bruikleen gegeven voor iemand die zich weer aan de pianostudie wil zetten, voor iemand die pianostudies aanvat, enz. 

Indien u het Instrumentenfonds een instrument wil schenken of indien u interesse hebt om een piano in bruikleen te bekomen, contacteer ons dan aub.

 
 
 

benefietconcerten

Instrumentenfonds VZW organiseeert regelmatig een benefiet of bedankconcert
In 2017 was dit samen met ArtistsUnited een recital van de fantastische pianist Reed Tetzloff, die fel werd opgemerkt tijdens de internationale Tjaikofsky wedstrijd.
In 2016 speelden de topmusici van Belgian Brass en een van de mooiste stemmen van Vlaanderen Ilse Eerens. De locatie van dit mooie concert was bij garage Jacobs Mercedes-Benz.
Daarvoor organiseerde het Instrumentenfonds een Kerstgala voor het goede doel in Sint-Niklaas.
Wil u er volgende maal ook graag bij zijn? Bezorg ons uw contactgegevens via info@instrumentenfonds.be

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik info@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 4 werkdagen een antwoord.