koop een kunstwerk Pianist van Celie

'Koop een kunstwerk'
Koop een kunstwerk van Pieter Celie, de Pianist en steun ArtistsUnited.
Prijs: VERKOCHT, dank aan Bert uit Nederland!
Voor andere kunstwerken, zie Koop een Kunstwerk

 
50 x 68 cm, gesigneerd

Pieter Celie studeerde aan de Akademie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven (1967-1969) en aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was leerling van Rik Slabbinck Op 1969 werd hij veroordeeld voor zijn kunstwerk “Twintig penissen”. Dit kunstwerk toonde twintig houten penissen en was te zien bij kunstgalerij De Zwarte Panter. Daarna heeft hij na een verkeersongeval 22 dagen in de gevangenis in Sint-Gillis doorgebracht. Het gevolg was Celies kunstwerk "Groeten uit Sint-Gillis" (1999). In datzelfde jaar heeft hij samen met Frank Maieu de kunstenaarsgroep "Miskende genieën" opgericht.

De kunstenaar heeft vanaf het begin verschillende media gemengd op een persoonlijke manier. Hij heeft gewerkt als beeldend kunstenaar, beeldhouwer, fotograaf, ontwerper en assemblagist, onder invloed van Cobra en popart. Ready-made materiaal en hout zijn de basis van zijn werk geweest. Celies humor gaf zijn op ware grote houten beelden en kleurrijke schilderijen en tekeningen een spelend karakter.

Celie heeft het Aanmoedigingsprijs Gemeente Eindhoven (1969), de Prijs van de Vriendschap van de stad Antwerpen (1969) en de Bronzen medaille van de stad Oostende (1976) gekregen. Verder heeft hij zijn werk in belangrijke musea in zowel Nederland en België tentoongesteld. Het Paleis voor de Schone Kunsten van Brussels of BOZAR, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen, het Museum Boijmans Van Beuningen van Rotterdam, De Krabbedans en het Museum Kempenland van Eindhoven. Er zijn kunstwerken van Pieter Celie in de kunstcollecties van het West-Vlaanderen Ieper en het Museum Boijmans Van Beuningen. De kunstenaar woonde van in de jaren '60 in Antwerpen, België. Hij overleed op 16/11/2015.

Koop een kunstwerk van Pieter Celie, de Pianist en steun ArtistsUnited. Doe een bod via info@artistsunited.be.

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.