Tussen trickle up en trickle down wordt een beeldend kunstenaar getackeld

"Overheden vragen van organisaties die zij ondersteunen, dat een redelijk percentage naar de kunstenaars doorvloeit (het trickle down principe). Dit onderzoek toont nogmaals aan dat er in realiteit veeleer sprake is van een trickle up principe: kunstenaars gaan in een bijberoep geld verdienen dat zij investeren in hun praktijk en waar ook uitnodigende instanties baat bij hebben. Het geld vloeit naar boven, de organisaties in. Kunstenaars zitten klem in dit tweebanensysteem. Er is te weinig ruimte voor wat een van de kunstenaars ‘geestelijke nietsruimte’ noemt, noodzakelijk om te kunnen blijven creëren.", lees meer, klik http://www.bk-info.nl/?p=1255 of een langere versie op http://www.rektoverso.be/artikel/beeldende-kunstenaars-klem-tussen-twee-banen

Met wat zou een beeldende kunstenaar nog gebaat zijn? Een intensieve zakelijke begeleiding en ondersteuning? Van startup tot de vele pragmatische hulpmiddelen om de eigen praktijk werkbaar te maken? Welke opleidingen zouden hier behulpzaam kunnen zijn. Welke organisaties kunnen hier een rol in spelen?

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik info@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 4 werkdagen een antwoord.