Problematiek en oplossingen voor het Statuut

Problematiek en oplossingen voor het Statuut

Artists United is een belangenvereniging voor iedereen die werkt of tewerkstelt in theater, dans, beeldende kunst, televisie, film, literatuur en muziek. Vandaag willen we u een duidelijk beeld geven hoe artiesten behandeld worden in de werkloosheid, wat nu eigenlijk het zogenaamde ‘artiestenstatuut’ is en dat artiesten ook hun bijdrage leveren aan de maatschappij.

Het aanraden aan kunstenaars om te stellen dat zij nooit met taakloon werken omdat zij zogenaamd met uurroosters opereren, kan vanuit een bepaalde optiek begrepen worden maar kan ook zware gevolgen hebben en is niet voor iedereen een ‘voordeel'. Los van het feit dat er in onze creatieve sector weinig ‘absoluten’ zijn en men vooral niet ‘altijd’ op dezelfde wijze werkt. Wij pleiten voor een beter ‘statuut’ voor iedereen in de sector. Waarbij o.a. de cumulregeling zou moeten hervormd worden, mét evenwicht naar de realiteit. Lees onze transparante analyse en voorstellen tot oplossing in deze volledige nota.

 

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik info@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 4 werkdagen een antwoord.