Kunstenaar tot je erbij neervalt?

Kunstenaar tot je erbij neervalt?

"Dirigeren doe je tot je er (bijna) bij neervalt" kopte DM. Het gaat over die specifieke categorie van kunstenaars die met het stokje zwaaien tot op zeer hoge leeftijd. (leven generaals trouwens ook niet zeer lang?).

En wat zou de ideale pensioenleeftijd voor musici of acteurs zijn? Of welke uitstroomsteun zou men voor musici en acteurs moeten voorzien? Een herscholingstraject zodat we allemaal spoorwegbegeleider worden eenmaal de vingers, de lippen, of de tong niet meer meewil? Wat denk jij? Plaats je reactie gerust. 
http://www.demorgen.be/muziek/dirigeren-doe-je-tot-je-er-bijna-bij-neervalt-b84d593b

 

 

2 Reacties

ArtistUnited Beheerder December 10, 2015

Wat een nonsens en halve waarheden weeral. Deze oudjes staan vooral op de affiche voor hun naam, maar laat ze dan ook maar met hun leeftijdsgenoten concerteren. Het is gemakkelijk om op deze leeftijd te 'werken' als je overal met limousine, luxehotels en de nodige hofhouding als een god wordt behandeld terwijl de musici het echte werk doen. Velen zijn amper de schaduw van wat ze geweest zijn of passen hun stijl niet meer in de actuele muziekbeleving. Gewoon op pensioen gaan!

ArtistUnited Beheerder December 10, 2015

en nog een reactie: "Voor een orkest musicus is spijtig genoeg niet hetzelfde… Niet voor niets dat ons beroep in verschillende landen niet tot het algemeen leeftijdgrens ga. In Finland of Frankrijk zijn de pensioneringleeftijd veel lager (dixit ons intendant…)"

Laat een bericht achter


Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.