FC de klassieke muziek

FC de klassieke muziek

De DOV, Duitse orkest vereniging, stelt dat er meer bezoekers zijn voor klassieke concerten dan voor voetbalmatches in Duitsland.

Zij publiceerden statistieken dat er 40% meer mensen concerten, festivals en voorstellingen bezochten vorig jaar, dan voetbal matchen in de 1e Bundesliga. Gerald Mertens, directeur van de DOV vind dit hoopgevend:  ‘I am convinced that we are currently experiencing the beginning of a trend shift in the classical field.’

In het seizoen 2015-16 season werden 13.800 events georganiseerd door de de openbare orkesten die investeringsmiddelen kregen (aka subsidies). Dat is 10 procent meer dan in het vorige onderzoek.

Er was ook een stijging van 20 procent in het engagement naar muziekeductie toe. Er werden zo een 5100 evenementen georganiseerd. 

 

 

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.