De waarde van Kunst en Cultuur

De waarde van Kunst en Cultuur

Deze discussie wordt heel dikwijls gevoerd. En niet alleen in Vlaanderen.
Moet de discussie gaan over de waarde op zich van kunst? Zoals Elke Wambach schreef: "Misschien moet er meer gezocht worden naar manieren om bruggen te bouwen tussen verschillende jobs en disciplines om elkaar te kunnen versterken. Elkaar naar waarde schatten en kansen te geven aan kunst die op het eerste gezicht niet meteen iets oplevert, maar later een gigantische bron aan inspiratie kan zijn. Dezelfde nood tot kruisbestuiving zien we trouwens ook bij wetenschappelijk onderzoek dat tijd nodig heeft om te 'rijpen', maar ook bijvoorbeeld in de huidige discussie over kunstonderwijs dat disciplines moet mixen." (Elke Wambacq, DM 24/08/2015).

Of mag het ook over harde cijfers gaan? Want hoe mensen overtuigen die geen band hebben met kunst en vinden dat dat allemaal teveel geld kost. Well, do we have news for you. Nogmaals toont een studie aan dat investeren in kunst, geld opbrengt. En hoe meer we kunnen overbrengen welke waarde kunst en cultuur hebben in economische begrippen maar ook educatief, invloed op gezondheid en welbevinden, hoe meer we zullen kunnen overtuigen om te investeren in kunst en cultuur. 

Lees het onderzoek dat de Arts Council in Engeland bestelde bij het Centre for Economics and Business Research: paying-our-way-success-story-economic-contribution-arts-and-culture (Met  dank aan de Alternatieve Creatieve Vereniging  om aandacht te schenken aan dit onderzoek)

Tot slot deze treffende uitspraak van de voorzitter van de artistieke commissie van het NOB: "La culture coute de l’argent? Oui, ça génère de la richesse"

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik info@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 4 werkdagen een antwoord.