Cultuur gevaarlijk? Waarheid en verzinsels: it is politics, stupid

> Internationale studies stapelen zich op waaruit blijkt dat onze beleidsmakers cultuur onterecht hebben geviseerd.
https://www.lejournaldumedecin.com/magazine/le-confinement-a-permis-de-reduire-le-taux-de-reproduction-du-virus-de-52/

> We strijden al maanden samen met de federaties van UPACT voor een andere aanpak van de crisis. De ene sector tegen de andere uitspelen is niet langer aanvaardbaar...

> Dit heeft de minister van Cultuur van Luxemburg Madame Tanson al vier maanden geleden gezegd (datum van de heropening van de cultuur in het land!!):"Gevraagd naar de sluiting van de culturele sector maar de heropening van bedrijven op bepaalde momenten van de crisis, benadrukte de minister dat "sectoren niet tegen elkaar moeten worden opgezet" en dat "wederzijdse hulp" nodig is."
https://5minutes.rtl.lu/actu/luxembourg/

Rationele argumenten of emotionele argumenten? :
https://www.rtbf.be/info/dossier/epidemie-de-coronavirus/detail_frank-vandenbroucke-au-sujet-des-difficultes-du-secteur-culturel-nous-sommes-a-100-responsables?

WAT ZEGT DE WETENSCHAP OVER CULTURELE ACTIVITEITEN in relatie tot het virus?
De Oxford-onderzoekers keken naar niet-farmaceutische interventies (NPI's) in zeven landen (Oostenrijk, Tsjechië, Engeland, Duitsland, Italië, Nederland, Zwitserland). In totaal zijn 114 regio's onderzocht om de effecten van de maatregelen niet alleen vanuit nationaal, maar ook vanuit subnationaal oogpunt te begrijpen, en om rekening te houden met de heterogeniteit van de verspreiding van het virus.

"De sluiting van plaatsen van ontspanning en vermaak zoals dierentuinen, musea en theaters heeft een zeer gering effect (3%)":

Wat is het effect van deze maatregelen geweest? "Wij vinden dat de sluitingen bijzonder doeltreffend waren, met een gecombineerd effect van vermindering van het reproductiecijfer van Covid-19 (Rt) gevallen met 35%," merken de onderzoekers op. De respectieve sluitingen van de horecasector en nachtclubs hadden ook een significant effect op de transmissie, met een geschatte vermindering van 12% voor elke maatregel. Het gecombineerde effect van de sluiting van detailhandelszaken en plaatselijke diensten (zoals kappers en schoonheidssalons) was eveneens aanzienlijk (12%). "Op deze plaatsen zijn de potentiële risico's van contact kort, maar zeer talrijk", aldus de studie. Daarentegen heeft de sluiting van vrijetijds- en amusementscentra zoals dierentuinen, musea en theaters een zeer gering effect (3%).

Had minister Vandenbroucke niet ook studies gedaan in Oxford? 
https://www.lejournaldumedecin.com/magazine/le-confinement-a-permis-de-reduire-le-taux-de-reproduction-du-virus-de-52


Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.