Grote foto 1

Over ArtistsUnited

Artists United vzw is een belangenverdediger én adviesverlener voor iedereen die werkt of tewerkstelt in theater, dans, beeldende kunst, televisie, gaming, film, cirkus, literatuur en muziek. Van Statuut van de kunstenaar tot advies over je contracten, auteursrechten, onderhandelingen. Voor alle artiesten en technici want zonder technici geen voorstellingen. Met hart en ziel voor de kunstensector! 

Belangen verdedigen

Onafhankelijk belangen verdedigen voor de artistieke en creatieve sector. Artistsunited verdedigt en ondersteunt freelancers, creatieven, kunstenaars en technici.
ArtistsUnited biedt individuen en vzw's belangenverdediging, hulp en advies. 
Advies met een één-op-één adviesverlener online maar ook op afspraak.
ArtistsUnited biedt hulp bij uw kunstenaarsstatuut/werkloosheidsdossier.

FAQ & Adviesvragen

FAQ/Adviesvragen pagina met zoekfuncties. Info o.a. over het kunstenaarsstatuut. Leden hebben toegang tot alle FAQs.
Eén één-op-één advies online of op afspraak.
Ons support systeem zorgt ervoor dat je snel een antwoord krijgt.
​Voor de werknemer, freelancer of zelfstandige advies over het statuut van de kunstenaar, werkloosheid, auteursrechten, loon, overeenkomsten, uitkeringsaanvraag, RVA, VDAB, ....

Ko-fi

Creative Fair Play

Artists United vzw steunt de Creative Fair Play: Een lijst met zeven positieve, wederzijdse engagementen. Ondermeer de vergoeding, de intellectuele eigendom, de briefing en de manier van opdrachten toekennen komen aan bod. Deze best practices werden opgesteld na een uitgebreide consultatieronde bij ondernemers uit de sector en hebben hun nut bewezen als bindmiddel om succesvol samen te werken. Zowel in het voordeel van de creatieve ondernemer als in dat van de opdrachtgever.

Verzekeringen

Ledenvoordelen zoals verzekeringen voor de creatieve sector. Schadegevallen meestal binnen 1 maand afgehandeld. Totaalpakket mogelijk op jouw maat (vzw, organisatie of individu). Gratis doorlichting, realiseer je structurele besparing! Plus nu ook voor leden via MyVanbreda tot 40% besparen op je privé verzekeringen :-)
-> Klik word-nu-lid en geniet van de voordelen! Of ga naar je dashboard indien je al een account aanmaakte

FAQ & Adviesvragen

U kan op basis van uitgebreide zoekfuncties de FAQ doorzoeken.
Bepaalde items zijn publiek toegankelijk, andere FAQs zijn enkel voor leden beschikbaar. 
Leden hebben de mogelijkheid om persoonlijk adviesvragen te stellen. Gebruik voor al uw vragen info@artistsunited.be 

Statuut - werkloosheid

Wij bieden u hulp met uw werkloosheidsdossier en 'statuut van de kunstenaar'. Zo helpen wij u met uw aanvraag van uw uitkeringsaanvraag, neutralisatieregel (voordeelregel), berekening van de cumulregel, hulp met vragen over RVA en VDAB, C3 artiest, enz.

Partners