Statuut en RVA, helaas gelijk :-(

Statuut en RVA, helaas gelijk :-(

Enige tijd geleden schreven we dat RVA in de feiten het 'statuut' quasi had afgeschaft. Namelijk omdat RVA door hun interpretatie het gebruik van taakloon quasi onmogelijk maakte sinds oktober 2017. Helaas hadden we gelijk met deze alarmerende berichtgeving. Heb jij ook een vreemde beslissing van RVA gekregen, laat het ons weten aub!

Sommigen spraken geruststellende woorden en vonden het een onterecht alarmerende berichtgeving... Ondertussen hebben zowat alle organisaties leden over de vloer gekregen die wel degelijk het slachtoffer zijn van de interpretatie van RVA en bijvoorbeeld hun recht op uitkering of hun voordeelregel niet kunnen bewijzen omdat ze geen taakloon kunnen toepassen volgens RVA!
ArtistsUnited voert strijd tegen deze onterechte interpretatie. We zagen reeds politici en continueren het gevecht tegen deze negatieve zaak in het belang van àlle kunstenaars.

Ter herinnering
Artiesten die betaald werden per taak hebben recht op een aangepaste berekeningswijze van het aantal arbeidsdagen nodig om toegelaten te worden tot het uitkeringssysteem, of tot de Voordeelregel (Neutralisatieregel). Dit is de zogenaamde zogenaamde taakloonberekening (cachetberekening). RVA maakte het nu zo goed als onmogelijk om voor kunstenaars nog het 'statuut' te bewijzen: De nieuwe interpretatie van RVA over taakloon is negatief voor àlle kunstenaars die gelijk welke regel in het 'statuut' willen bewijzen.

Bezorg ons je ervaringen
Als jij ook een vreemde beslissing kreeg van RVA, laat het ons aub weten. We hebben de komende dagen en weken verschillende meetings met politici en kabinetten over deze materie. Hoe meer voorbeelden, hoe beter we deze zaken kunnen duiden aan de politici die dan hopelijk welwillend het nodige werk zullen willen doen voor àlle kunstenaars hun belangen!
REAGEER VIA SUPPORT@ARTISTSUNITED of via CONTACT

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.