Vzw, UBO aangifte (P)

Op 30 september 2019 gaat de verplichting van kracht dat elk bedrijf en ook elke vzw haar uiteindelijke begunstigden moet registreren via een zogenaamd UBO (Ultimate Beneficial Owners) aangifte.
Het doel hiervan is anti-witwas en, het sneller opsporen van terroristen.

Doorgaans zijn kunstenaars die een vzw oprichten geen terroristen en lijkt het voor een vzw wat vreemd om een UBO in te dienen: een vzw heeft een doelstelling zonder winstoogmerk en geen individuele begunstigden, maar toch geldt deze verplichting ook voor vzw's. Vergeet dus niet te voldoen aan deze UBO verplichting als je een vzw hebt. Je hebt tijd tot 30 september 2019.
De bestuurders van een VZW worden beschouwd als de UBO.

Nuttige link: https://financien.belgium.be/nl/over_de_fod/structuur_en_diensten/algemene_administraties/thesaurie/controle-financi%C3%ABle-2/ubo

Leden van Artists United; zie voordelen waaronder als lid voordelig werken via een boekhoudkantoor met kennis van zaken van de artistieke sector.

Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurders/zaakvoerder(s) om te zorgen voor de online registratie bij FOD Financiën. De deadline hiervoor is 30 september 2019.
UBO-registratie zelf doen: https://financien.belgium.be/nl/E-services/Ubo-register
FOD Financiën stelde een handleiding op die u kan helpen bij het invullen van de registratie:https://financien.belgium.be/sites/default/files/Wettelijke_Vertegenwoordiger.pdf
Zie afbeelding document UBO hieronder

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.