VZW begunstigden, nog gedoogbeleid tot eind december

VZW begunstigden, nog gedoogbeleid tot eind december

Over wat gaat het
Sins 30 september bestaat de verplichting dat elk bedrijf en ook elke vzw haar uiteindelijke begunstigden moet registreren via een zogenaamd UBO (Ultimate Beneficial Owners) aangifte. Het doel hiervan is anti-witwas en, het sneller opsporen van terroristen.

Wegens de vaststelling dat heel wat bedrijven en VZW's nog niet in regel zijn, zal de FOD Financiën nu een gedoogbeleid voeren tot einde december. Tot dan worden er geen sancties opgelegd. Dus indien je nog niet in orde bent, doe het NU.

Nuttige links
http://www.artistsunited.be/nl/content/blog/vzw-vergeet-niet-de-begunstigden-te-registreren

 https://financien.belgium.be/nl/over_de_fod/structuur_en_diensten/algemene_administraties/thesaurie/controle-financi%C3%ABle-2/ubo

Leden van Artists United; zie voordelen waaronder als lid voordelig werken via een boekhoudkantoor met kennis van zaken van de artistieke sector.

#vzw #UBO


Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.