Stuur een mail naar gouverneur Cathy Berx

Stuur een mail naar gouverneur Cathy Berx

Stuur een mail als kunstenaar of technieker van de sector naar gouverneur Berx en voeg er eventueel een onkostennota aan toe van je misgelopen inkomsten wegen de onterechte beslissing om voorstellingen onmogelijk te maken: Kabinet.gouverneur@provincieantwerpen.be
(Stuur jouw mail in cc naar info@artistsunited.be. We verzamelen getuigenissen. stuur jouw mail ook naar de minister van cultuur Jan Jambon: kabinet.jambon@vlaanderen.be).

Overspoel haar mailbox om duidelijk te maken dat jij als artiest of technieker dood aan het bloeden bent door haar onterechte beslissing.  In Gent mogen corona proof voorstellingen WEL doorgaan. Waarom zou dit dan in Antwerpen niet kunnen. Deze twee maten en twee gewichten politiek moet stoppen. Of we overleven het niet.

“Concerten en theater zijn perfect veilig én veiliger te organiseren dan bv. naar de supermarkt of op café gaan, wat ook wel al veilig kan gebeuren. En dit zelfs met de normen die in juli toepasbaar waren, nl. tot 200 personen binnen en 400 buiten, naargelang wat veilig mogelijk is met elke grootte van zaal en plaats. Dit was zeker streng genoeg en diende niet onrendabel gehalveerd te worden of daardoor zoals in de meeste gevallen afgelast...
Laten we als maatschappij alstublieft snel zaken in juistere proporties zien! En alles wat absoluut wel positief mogelijk en zelfs maatschappelijk, economisch en sociaal noodzakelijk is niet op een absurde manier doodknijpen en 80000 mensen verder in de miserie storten. De sector staat klaar om dit op een verantwoorde en veilige manier te doen en bewees dit in juli al dat dit perfect kan, zowel voor artiesten als publiek.”

De sector heeft zware inspanningen geleverd om protocollen te ontwikkelen, en dit samen met de experts. We voelen ons in de rug geschoten nu al dit werk en inspanningen zomaar, onterecht, aan de kant wordt geschoven. Pas uw beslissing aan, mevrouw Berx, de culturele sector is NIET verantwoordelijk voor het gestegen aantal corona gevallen. Wij zijn best in staat veilige voorstellingen te organiseren. Dat hebben we voldoende bewezen. Stop met onze sector dood te knijpen. Nu! Of het is te laat voor vele artiesten en technici van de sector.


Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik info@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 4 werkdagen een antwoord.