Statuut, rechten en invloed op je uitkering

Statuut, rechten en invloed op je uitkering

Hebben auteursrechten of naburige rechten invloed op de uitkering?

Het is een hardnekkige misvatting bij sommigen dat rechten automatisch een invloed zouden hebben op de uitkering.
Onze stelling, hierbij vaak bijgetreden door de rechtbanken, is dat wanneer er een link is tussen de auteursrechten of naburige rechten en een activiteit in loondienst, deze rechten GEEN invloed hebben op de uitkering. Dus dat RVA artikel 130 over zogenaamde ‘inkomsten niet gelijk aan loon’ correct moet toepasen en deze rechten er dus niet automatisch voor zorgen dat de uitkering zal dalen.

Artikel 130 gaat over zogenaamde 'inkomsten niet gelijk aan loon'. Denk aan bv zelfstandige inkomsten. Volgens sommigen horen auteursrechten en naburige ook bij deze 'inkomsten niet gelijk aan loon'. Dat klopt ons inziens niet: wanneer men kan aantonen dat men deze rechten ontving in het kader van een overeenkomst in loondienst kan RVA niet zomaar deze rechten beschouwen als 'inkomsten niet gelijk aan loon'. Niet alleen wij zeggen dat, ook de rechtbanken volgen vaak deze stelling.

Lees meer, zie aub http://www.artistsunited.be/nl/content/auteursrecht-invloed-op-uitkering...

#auteursrechten #copyright #statuut #uitkering

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.