Sectormoment aanvullende financiering

Sectormoment aanvullende financiering

De minister nodigt uit :
sectormoment-witboek-aanvullende-financiering-cultuur/
 

programma

09u00 - 10u00 Registratie en koffie
10u00 - 10u15 Verwelkoming (Luc Delrue)
Dagindeling (Rita De Graeve)
10u15 - 11u00 Voorstelling onderzoek “Aanvullende financiering voor cultuur” (IDEA Consult)
Parallelle sessies voormiddag:
keuzemogelijkheid: ofwel 1 infosessie/interactieve workshop van 90’ ofwel 2 infosessies van 45’ (1 A-sessie en 1 B-sessie)
11u00 - 12u30 Infosessie 1: Wat kan de cultuursector opsteken van het coöperatief model als organisatievorm in de zoektocht naar aanvullende financiering?
Infosessie 2A: De Do's en don'ts van crowdfunding als donatie binnen Vlaanderen Infosessie 2B: Nog ongebruikelijk voor cultureel  Vlaanderen: crowdfunding als investering
Infosessie 3A: De tax shelter voor de podiumkunsten Infosessie 3B: De Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse cultuursector: partners in aanvullende financiering
Infosessie 4A: De cultuursector is van nature een sociale innovator. De Sociale Innovatiefabriek is ook voor de cultuursector een matchmaker tussen sociale innovatoren en financiers Infosessie 4B: Eentje voor de toekomst om over na te denken:  Wat kunnen investeerders met een warm hart voor maatschappelijk relevante projecten betekenen voor cultureel Vlaanderen?
Cultureel Vlaanderen denkt mee: Interactieve workshop 1:
Samenwerking binnen en buiten de cultuursector met publieke en private actoren: hoe werkt dat en wat heeft cultureel Vlaanderen daarvoor nodig?
Cultureel Vlaanderen denkt mee: Interactieve workshop 2: Hoe ziet een ideale Vlaamse Kunstkoopregeling eruit?
12u30 - 13u00 Interview minister Sven Gatz
13u00 - 14u30 Lunch
Speed dating (KBS, Coopburo, Sociale Innovatiefabriek, Hefboom, PMV, Socrowd)
Parallelle sessies namiddag:
keuzemogelijkheid: ofwel 1 infosessie/interactieve workshop van 90’ ofwel 2 infosessies van 45’ (1 A-sessie en 1 B-sessie )
14u30 - 16u00 Infosessie 1: Giften, mecenaat en sponsoring op maat van de Vlaamse cultuursector
Infosessie 2: Successierechten en schenkingen op maat van de Vlaamse cultuursector
Infosessie 3A: De tax shelter voor de podiumkunsten Infosessie 3B: Getuigenis uit het audiovisuele veld: de tax shelter in de praktijk
Infosessie 4A: De Vlaamse cultuursector heeft niet altijd het grote geld nodig. Vaak volstaat microfinanciering. Waar kan dat vandaan komen en wat kost dat? Infosessie 4B: Straffe verhalen: Vlaamse cultuurmanagers getuigen over hun strategie om investeerders te overtuigen
Cultureel Vlaanderen denkt mee: Interactieve workshop 1: Een bank op maat van de cultuursector?
Cultureel Vlaanderen denkt mee: Interactieve workshop 2: Waar kan cultureel Vlaanderen terecht met vragen rond ondernemerschap?
16u00 - 1800 Receptie

 

 

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.