Schitterende start van de nationale crowdfunding-campagne Hart voor Kunstenaars – les Artistes du Coeur,

Unions des Artistes du Spectacle absl en Artists united vzw bundelen hun krachten en lanceren een nationale crowdgiving campagne op www.gingo.community om financiële hulp te bieden aan kunstenaars en cultuurmakers.
Sinds maart hebben Union des Artistes en Artistes United reeds meer dan 300 kunstenaars geholpen met hun dagelijkse beslommeringen én hun artistieke projecten.

De nieuwe crowdgiving campagne haalde ondertussen reeds meer dan 50% op van het beoogde doel van 100.000 euro. Dat betekent dat opnieuw honderden kunstenaars zullen kunnen geholpen worden. Help hen het doel te bereiken!

Voor de prijs van een een concertticketje

Als elke cultuurliefhebber zijn steentje bijdraagt ​​aan de campagne door het bedrag van een concert of cinematicket, een boek, een opera te betalen, wordt het doel zeer snel behaald! Naast de ondersteuning van kunstenaars, herinnert de campagne aan de fundamentele rol van cultuur en haar essentiële noodzaak.

Dit fonds maakt het mogelijk om de verzekering of maandelijkse aflossing van een instrument te betalen; of evengoed energie- of internetrekeningen zodat de kunstenaar niet afgesneden wordt van de buitenwereld en hij of zij de toekomst hoopvoller tegemoet kan zien... Maar ook steun voor artistieke projecten (financiering van instrumenten, podiumprojecten, een podcast, ..). Sinds maart hebben Union des Artistes en Artistes United reeds meer dan 300 kunstenaars geholpen met hun dagelijkse beslommeringen én hun artistieke projecten. En dankzij u kunnen we dit verderzetten!

Koning Boudewijn

Het project wordt ondersteund Promethea, het Gingo Community platform voor collaboratieve filantropie, door de stichting Degroof/Petercam en door de Koning Boudewijnstichting. Schenkingen van meer dan dan 40 € zullen dit jaar fiscaal aftrekbaar zijn met een uitzonderlijke aftrek van 60%. Een schenking van 50 € kost na aftrekbaarheid slechts 20 €, dus de prijs van een concertkaartje.

“Ik ben erg geraakt, heel erg bedankt voor jullie steun. Zeker omdat ik hoorde dat het Festival van Luik afgelast zou worden en dat ik daarom mijn optreden in januari niet zal kunnen doen. Uw nieuws helpt me mijn hoofd boven water te houden. Ik kan ook het ziekenhuis op de hoogte brengen dat het fonds een deel van de factuur zal betalen. Duizend keer dank voor jullie hulp en veel geluk met jullie campagne.” S.E.

Servaas Le compte, coördinator van Artists United: “Laten we artiesten helpen, zodat ze ons kunnen blijven ontroeren, verbazen en de wereld in vraag kunnen stellen”.
Het fonds zal o.a. het project ‘Weet ge wat het ook is steunen. Een podcast met nieuwe & unieke verhalen, geschreven door talenten uit de theaterwereld en speciaal voor u gebracht via deze podcast.

Cultuur doet ons leven, laten wij helpen om de cultuur te laten overleven

De wereld is ’on hold’ gezet maar toch is de cultuur er nog steeds, overal om ons heen.
Een boek, een album, een film, een serie, een kunstwerk, de uitzending van een concert, een show... Cultuur verbaast of amuseert ons, bevraagt of ontroert, doet ons dromen en vervoert ons, ze vertelt ons over de wereld.

Ook u verstaat de kunst een keuze van het hart te maken

Heel wat kunstenaars steunen ten volle deze campagne, zoals actrice Nicoline Hummel, Lies Naerts, of dichteres Delphine Lecompte. Hun boodschap: “Ook u verstaat de kunst een keuze van het hart te maken”. Het noodfonds is bestemd voor alle kunstenaars die door stopzetting van culturele activiteiten niet meer rond kunnen komen en voor wie een financiële impuls nodig is.


www.hartvoorkunstenaars.be

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.