Playright, Algemene vergadering juni 2016

Playright, Algemene vergadering juni 2016

Deze maand was het de Algemene Vergadering van Playright gevolgd door een boeiend debat over belangenverdediging.
Kunstenaars verenigen (ArtistsUnited weet je wel !) blijft een droom van ons. Een droom die ook opgepikt wordt door andere organisaties. "Samen als het kan, apart als het moet" zoals moderator Hautekiet het kernachtig samenvatte. Dat is een constructieve stap vooruit! We zagen te weinig mensen uit de klassieke muzieksector op deze Algemene Vergadering. De afwezigen hebben altijd een beetje ongelijk; het gaat tenslotte over jullie middelen!

ArtistsUnited vroeg ook of men als Playright mee kan ijveren voor een redelijkheid ivm boetes die men kan opgelegd krijgt wanneer men voor een evenement geen opgave deed. Als voorbeeld een tangokunstenaar die een boete van zomaar eventjes 400% kreeg bovenop het oorspronkelijke bedrag.
Voor veel kunstenaars is enkele honderden euro’s zeer veel geld.
Playright bevestigde dat zij deze problematiek erkennen en willen ook dat het KB (Koninklijk Besluit) waarop de regeling ivm ‘billijke vergoeding’ gestoeld is, aangepast wordt op een aantal punten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.