De Cultuurcoronapremie in Vlaanderen of Brussel, de voorwaarden!

De Cultuurcoronapremie in Vlaanderen of Brussel, de voorwaarden!

Voor wie

De premie staat open voor natuurlijke personen (loontrekkenden of eenmanszaken) die professioneel actief zijn binnen de Vlaamse cultuursector en voldoen aan de voorwaarden.

Zelfstandigen

Ben je actief als zelfstandige (in hoofdberoep of in bijberoep) in de Vlaamse cultuursector, dan heb je recht op de cultuurcoronapremie als je voldoet aan volgende voorwaarden:

Loontrekkenden

Ben je actief als loontrekkende in de Vlaamse cultuursector, dan heb je recht op de cultuurcoronapremie als je voldoet aan volgende voorwaarden:

  • Je woonplaats ligt in het Nederlandse taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad.
  • Je was in de eerste jaarhelft van 2020 actief binnen een van de hierbij opgesomde paritaire comités (304, 200, 227, 303 en 329. Dus ook gewone bedienden onder PC 200..) PLUS je bent professioneel actief in de Vlaamse cultuursector.
  • Je maakt geen gebruik van: De Brusselse premie voor cultuurwerkers
  • Tijdens het tweede kwartaal van 2020 lagen jouw bruto inkomen lager dan 4877,16 euro. Dat is dus lager dan drie keer het Gewaarborgd Gemiddeld Minimum Maandinkomen (GGMI).

Hoe en wan­neer aan­vra­gen

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media ontwikkelt momenteel een digitale applicatie waar je de cultuurcoronapremie zal kunnen aanvragen. Wil je op de hoogte gehouden worden over wanneer deze beschikbaar gesteld zal worden, schrijf je dan in via dit formulier. Een aanvraag indienen kan vanaf 17 juli. De deadline is 31 augustus 2020 om 15 uur.

Zie ook de bespreking op 9 juli 2020 in de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media en de antwoorden van MP Jambon.


Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.