cachetloon: never say never

cachetloon: never say never

Enige tijd geleden haalden sommigen het nieuws met standpunten over het ‘statuut’ van de kunstenaar; never say never.

Het aanraden aan leden om te stellen dat zij als artiest nooit met taakloon werken omdat zij met uurroosters opereren, kan zware gevolgen hebben en is niet voor iedereen een ‘voordeel'. Los van het feit dat er in onze creatieve sector weinig ‘absoluten’ zijn en men nooit ‘altijd’ op dezelfde wijze werkt.

We begrijpen dat men aan RVA vertelt dat men niet met een taakloon werkt, omdat door te werken met een taakloon men een aantal niet vergoedbare dagen kan hebben en dus de erop volgende periode minder uitkering, de zogenaamde ‘cumulregeling’ (Zelf berekenen? Dat kan via onze handige tool: http://www.artistsunited.be/node/add/dossier-cumul). Echter, eerder de cumulregeling zou moeten hervormd worden, mét evenwicht naar de realiteit.

Die bepaalde stelling aan RVA verkondigen dat men nooit met taakloon werkt, heeft  tot gevolg dat RVA de taakloonberekening (cachetberekening) kan weigeren voor het berekenen van het recht op de Neutralisatieregel (voordeelregel), zie http://www.artistsunited.be/nl/content/werkloosheid-voordeelregel-neutralisatieregel-info

Hierbij een warme oproep aan onze collega-organisaties om samen te werken aan een beter ‘statuut’ voor iedereen in de sector en dus eerder ideeën te verkondigen die voor alle artiesten een voordeel bieden!

Meer info en hulp bij het statuut, klik http://www.artistsunited.be/nl/content/werkloosheid-landingspagina
Zelf uw cumulberekening (aantal niet vergoedbare dagen) doen? Dat kan via onze handige tool: http://www.artistsunited.be/node/add/dossier-cumul

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik info@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 4 werkdagen een antwoord.