Artists at Home, lancering voor kunstenaars

Artists at Home, lancering voor kunstenaars

Artist at Home brengt fans en artiesten samen via een online platform voor artiesten door artiesten
Antwerpen, 12 mei 2020 - Het initiatief wil met het platform Artist at Home financiële steun bieden aan kunstenaars en contact met hun fans bevorderen.

Actrice Joke Sluydts: “Het zou superschoon zijn als we er voor elkaar konden zijn.

Artist at Home is een onafhankelijke organisatie die een oplossing biedt voor de huidige problematiek in de artistieke sector: Een overkoepelend platform voor de cultuursector door de cultuursector. Aan goede wil ontbreekt het bij ons alvast niet. Met een team van enthousiaste developpers, creatievelingen en sectororganisaties hebben wij de afgelopen weken de bouwstenen gelegd. Artist at Home maakt geen onderscheid tussen zelfstandigen, flexwerkers of werknemers. Samen staan we sterk en een gezamenlijke aanpak is nodig. 
artistathome.be  is een online toepassing die werd geïnitieerd door Artists United vzw (*) met steun van sotfwareprovider Starfisk om kunstenaars en te steunen.

Ondanks initiatieven van de overheid (waarvoor dank) om schade door de COVID-19 crisis in verschillende sectoren te beperken, vallen (freelance) kunstenaars nog te regelmatig door de mazen van het net. De hulpmaatregelen zijn of niet van toepassing op alle artiesten, die doorgaans per project of per dag werken. Of de maatregelen compenseren onvoldoende de geleden verliezen;
Servaas Le Compte, coördinator bij Artists United stelde zich hierna luidop de vraag: “Hoe kunnen wij de samenleving mobiliseren in een gezamenlijk initiatief, dat artiesten in nood te hulp schiet? Ik lag letterlijk wakker van de verhalen van kunstenaars in nood, die hun huur niet meer kunnen betalen, die niet weten met welk geld ze eten zullen kopen. Met een entoesiast team hebben we op enkele weken een platform ontwikkeld voor artiesten dat voor steuninkomsten voor hen kan zorgen.

Platform Artist at Home moet kunstenaars financieel ondersteunen en dichter bij hun fans brengen

Aan de hand van een online platform geeft Artist at Home jullie de kans om te blijven doen wat jullie graag doen, performen. Als artiest kan je een profiel aanmaken met een bio en profielfoto/video om jezelf te presenteren. Vergeet zeker geen link naar een extern portefolio om je werk te showcasen!
Eénmaal je artiesten profiel volledig klaar is om fans in ontvangst te nemen is het aan jou om aan te geven welke performances je bereid bent om af te leveren. Dit doe je door producten toe te voegen aan je profiel. Als artiest krijg je de volledige vrijheid om creatief uit te hoek te komen.

Fans kunnen over de website browsen en zoeken naar artiesten op naam of categorie. De geverifieerde artiesten hebben een eigen profielpagina waarop ze zichzelf voorstellen en hun werken/performances kunnen aanbieden aan een persoonlijk tarief. Klanten kunnen op hun beurt eenvoudig een ‘bestelling plaatsen en betalen’ bij de gewenste artiest. De klant kan de aflevering via zijn account downloaden. Voorbeelden zijn: online meet & greet, persoonlijke coversong, persoonlijke verjaardagswensen via video download, huiskamerconcert, persoonlijke gedichtenbundel, etc.

Nu veel inkomsten wegvallen, is directe steun voor artiesten welkom. De hulp van Artist at Home aan de artistieke sector gaat verder dan enkel dit platform. We willen ook de verschillende belangenverenigingen ondersteunen. Zij vechten immers voor het welzijn van de artiest ze spelen een belangrijke rol bij de redding van de sector. Tijdens de registratie, zal je als artiest kunnen aangeven welke vereniging of organisatie jij steunt. Artists United krijgt op dit vlak de primeur, maar snel zullen meerdere verenigingen mee aan boord stappen. Een deel van de inkomsten die een artiest genereert, zal rechstreeks doorvloeien naar de vereniging die hij steunt.

Kunstenaars kunnen als eerste vanaf woensdag 13/05/2020 reeds hun account aanmaken via www.artistathome.be en hun 'winkel' vullen met hun aanbiedingen. Het grote publiek, friends, fans en weldoeners kunnen dan weldra ook een account aanmaken en zorgen voor steuninkomsten voor 'hun' artiesten.

NOG MEER INFO? -> How it Works

Ambassadrice Joke Sluydts (actrice in Thuis of Hoe zal ik het zeggen): “Ik ben trotse ambassadeur van Artist At Home, een platform waar kunstenaars iets kunnen doen voor jullie. En jullie dus ook voor hen. Het is een on demand toepassing waar jullie kunnen vragen om een ‘kunstje, ons artistiek ding’ te laten doen aan je idool of persoon die je graag bezig ziet of hoort, en wij doen dat dan. Wij lezen dan een gedichtje of dragen iets voor, of spreken een boodschap in voor de jarige. Laat ons dus ons artistiek ‘ding’ doen voor jullie, voor een (kleine) compensatie. Heel veel mensen die nu mee zorgen voor de dingen die jullie erdoor trekken, zoals muziek, series, film, boeken, die zitten nu thuis zonder iets van compensatie of inkomen of zonder uitkering. Het zou superschoon zijn als we er voor elkaar konden zijn.

 

(*)  Artists United vzw verwijst hiervoor naar haar statuten, o.a. art. 2.

Artist At Home werd opgericht door Artists United met de steun van softwarebedrijf Starfisk en biedt artiesten en fans een platform aan om elkaar te helpen en content te delen.

 

Lid worden, niets dan voordelen

U kan ook lid worden, dan geniet u van alle voordelen van een lidmaatschap:

U kan vrijblijvend een doorlichting van uw verzekeringen krijgen, specifiek voor de sector, u krijgt diverse kortingen, ook VZW's kunnen lid worden, u kan via zoekfuncties de FAQ/Adviesvragen raadplegen. Bepaalde zaken zijn publiek (P), andere zijn voorbehouden voor leden (L).
Zie alle voordelen op deze pagina

Voor alle vragen, afspraken, je dossier, ... gebruik support@artistsunited.be
Je krijgt binnen de 48u (werkdagen) een antwoord.