Sabam + Smartphone = 443 euro boete

Sabam + Smartphone = 443 euro boete

Wereldvreemd of dankuwel Sabam? Sabam eist 443 euro boete van het bedrijf DSC Security omdat tijdens een controle op wachtmuziek een van de medewerkers muziek aan het luisteren was op haar GSM. Het nieuws werd gemeld door RTBF

Ja, het is wéér geen grap over Sabam: Bij een routinecontrole in verband met wachtmuziek bij het doorschakelen van telefoons, merkte een snuggere controleur op dat iemand van het bedrijf achter het loket naar klassieke muziek aan het luisteren was op haar GSM. Omdat de muziek hoorbaar was, kreeg het bedrijf een boete van 443 euro. 

Emmanuel Yannikos, directeur bij DSC zegde aan RTBF "verbaasd te zijn" over de boete. Wat een beleefde man, respect :-)
Het bedrijf DSC heeft een heleboel detecoren in zijn gamma, flood detectors, smoke detectors, glass break detectors. Nu nog een B.S. detector?

Christophe Depreter van Sabam meldt: "Als de muziek hoorbaar is voor minstens acht werknemers, moet er een licentie voor aangevraagd worden"

Sabam liet ook weten naar de rechter te stappen indien de boete niet wordt betaald. Kunstenaars in koor: dank je Sabam, weer 443 euro meer om te verdelen onder ons, of..?

www.dsc.com